KICKBOXING

                  Sport de contact modern, competitiv, care dezvoltă practicantul atât fizic cât și mental. O excelentă formă de autoapărare și dezvoltare individuală.

Scurt istoric al Kickboxing-ului

                  Termenul de kickboxing este unul generic folosit să acopere combinarea mai multor stiluri de striking și stiluri de luptă stand-up care se clasifică ca arte marțiale. Deși termenul de kickboxing a fost inițial specificat în Japonia și a evoluat din full-contact karate, istoria și rădăcinile sale sunt în multe feluri legate de arta marțială a Thailandei – Muay Thai.

Caracteristicile Kickboxing-ului

                  Caracteristicile kickboxing-ului sunt foarte variate, în mare parte include pumni, picioare, genunchi, blocaje și eschive. În funcție de stil pot fi îngăduite și lovituri de cot, clinch-uri, lovituri de cap și chiar aruncări. În general, practicanții folosesc mănuși și competițiile au loc într-un ring. O ramură a kickboxing-ului numită cardio kickboxing sau Tae-Bo, care utilizează stilul exclusiv pentru scopul fitness-ului a devenit foarte populară în ultima vreme.

Scopurile de baza ale Kickboxing-ului

                  Kickboxing-ul este o artă marțială care este foarte facilă pentru autoapărare.Scopul în kickbox este utilizarea unui număr de combinații de pumni,picioare,coate sau câteodată aruncări pentru a neutraliza un eventual oponent. În majoritatea stilurilor, participanții pot câștigă la puncte sau prin knockout , similar cu boxul clasic.
Sub-stiluri de Kickboxing:
Adithada; Gwon-gyokdo; Lethwei; Muay Boran; Muay Thai; Pradal Serey; Sanshou / Sanda; Savate; Chute boxing; Yaw-Yan

Contact: 0766 420 426
Locatie: Bulevardul Victoriei Nr. 42